Domácí mini bulky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
2 lžičky sůl
1 ks vejce
3 lžíce olivový olej
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek vlažné mléko
1 balíček sušené droždí
3 lžíce slunečnicové semínko
2 hrnky chlebová mouka
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
kmín
mák
hrubozrnná sůl
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme chlebovou mouku, polohrubou mouku, sůl, vajíčko, slunečnicová semínka a olivový olej. Přidáme vlažné mléko, cukr a sušené droždí. Vše spojíme v nelepivé těsto. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu polohrubé (chlebové) mouky. Na teplém místě necháme těsto na bulky vykynout.

  2. Těsto se dá připravovat i v domácí pekárně, v tom případě nasypeme všechny ingredience na těsto do hnětací mísy a necháme pekárnu, aby těsto připravila.

  3. Po vykynutí těsta tvarujeme malé bochánky, můžeme i zaplést do houstiček. Vytvarované bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi půl hodiny kynout na teplém místě.

  4. Během čekání si rozpálíme troubu na 200 °C. Než bulky vložíme do trouby, potřeme pečivo rozšlehaným vajíčkem a posypeme podle chuti hrubozrnnou solí, mákem, seznamem nebo kmínem.

  5. Domácí mini bulky pečeme v troubě přibližně 20 minut dozlatova.

  6. Tip: Do těsta na domácí bulky můžeme přidat i drobně nakrájenou a osmaženou anglickou slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!