Domácí nekynutý chléb s medvědím česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g máslo 6 lžiček prášek do pečiva 370 g hladká mouka 1 hrst medvědí česnek podle chuti sůl podle potřeby voda
Postup Domácí nekynutý chléb s medvědím česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, změklé máslo, prášek do pečiva a sůl v míse promneme na způsob drobenky. Uprostřed uděláme důlek a do něj nalijeme trochu vody. Smícháme s moukou a pozvolna přiléváme další vodu, až vznikne pevné těsto. Nezapomeneme zapracovat také bylinky - v tomto případě nasekaný medvědí česnek.
Z těsta vytvoříme bochník a položíme jej do formy na chléb, nebo na obyčejný plech. Troubu předehřejeme na 200 °C a domácí nekynutý chléb pečeme 45 - 60 minut.
Po upečení necháme nekynutý chléb s medvědím česnekem vychladnout, krájíme na plátky a podáváme podle chuti. Nejlépe chutná namazaný máslem.