Domácí ovocný punč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml rum
2 ks jablko
1 hrst rozinky
1 ks pomeranč
1 ks citron
2 ks hřebíček
15 dkg cukr krystal
500 ml červené víno
0 lžiček mletá skořice
100 ml portské víno
na ozdobu
1 hrst křížaly

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Pomeranč oloupeme a také pokrájíme.

  2. Kousky jablek a pomeranče dáme do pekáče, přidáme rozinky, cukr, rum, citronovou šťávu, koření a promícháme.

  3. Směs pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Potom směs přendáme do hrnce, vlijeme vroucí vodu, červené a portské víno, necháme přejít varem a podáváme. Pokud nemáme portské víno, svůj účel splní i červené víno.

  4. Domácí ovocný punč podáváme horký a ozdobený křížalami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!