Domácí ovocný punč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml rum 2 ks jablko 1 hrst rozinky 1 ks pomeranč 1 ks citron 2 ks hřebíček 15 dkg cukr krystal 500 ml červené víno 0 lžiček mletá skořice 100 ml portské víno na ozdobu 1 hrst křížaly
Postup Domácí ovocný punč recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Pomeranč oloupeme a také pokrájíme.
Kousky jablek a pomeranče dáme do pekáče, přidáme rozinky, cukr, rum, citronovou šťávu, koření a promícháme.
Směs pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Potom směs přendáme do hrnce, vlijeme vroucí vodu, červené a portské víno, necháme přejít varem a podáváme. Pokud nemáme portské víno, svůj účel splní i červené víno.
Domácí ovocný punč podáváme horký a ozdobený křížalami.