Domácí pečené hranolky z batátů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks batáty
0 lžiček mletá sladká paprika
směs
4 díly sůl
1 díl mletý černý pepř
1 díl mletý česnek
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C a na plech dáme pečící papír. Batáty nakrájíme na hranolky. Ve větší misce smícháme nakrájené batáty a dostatek oleje, abychom batáty pokryli.

  2. Dále si připravíme kořenící směs podle poměrů 4 díly soli na 1 díl mletého černého pepře a 1 díl mletého česneku.

  3. Naolejované sladké brambory posypeme kořenící směsí a paprikou a rozložíme rovnoměrně na plech. Nesmí se vzájemně překrývat.

  4. Batáty pečeme dozlatova asi 20 minut v předehřáté troubě. Před podáváním necháme asi 5 minut zchladnout.

  5. Domácí pečené hranolky z batátů podáváme jako chutnou netradiční přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!