Domácí perník s ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
500 ml mléko
150 g cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
400 g hladká mouka
3 lžíce švestková povidla
1 balíček kypřící prášek do perníku
1 lžíce soda bikarbona
podle potřeby
rozinky
sušená pomerančová kůra
sekané ořechy
na potření
rybízový džem
na ozdobu
strouhaný kokos
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plech důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nebo jej můžeme vyložit pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.

  2. Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse. Do těsta přidáme podle chuti sekané ořechy, rozinky a pomerančovou kůru. Těsto důkladně promícháme. Těsto rovnoměrně rozlijeme na připravený plech a upečeme v předehřáté troubě.

  3. Upečený a vychladlý domácí perník s ořechy potřeme rybízovým nebo meruňkovým džemem a můžeme posypat strouhaným kokosem nebo polít čokoládovou polevou. U nás doma mají děti raději čokoládu, ale jak je každému libo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!