Domácí plněná roláda z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
4 lžíce strouhanka
1 ks cibule
8 plátků šunka od kosti
20 plátků anglická slanina
0 kg mleté maso
8 plátků tvrdý sýr
200 g listový špenát
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cibuli smícháme s mletým masem, solí, mletým černým pepřem, strouhankou a vejci.

  2. Masovou směs rozprostřeme ve slabé vrstvě na alobal, poklademe plátky sýra, šunky a přidáme špenát. Pomocí alobalu zabalíme jako roládu a hotovou roládu ještě obalíme anglickou slaninou.

  3. Roládu dáme péct bez alobalu na cca 60 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Nezapomeneme podlít vodou, roláda pustí výbornou šťávu.

  4. Domácí plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe s bramborovou kaší, kterou omastíme šťávou z pečené rolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!