Domácí plněná roláda z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 4 lžíce strouhanka 1 ks cibule 8 plátků šunka od kosti 20 plátků anglická slanina 0 kg mleté maso 8 plátků tvrdý sýr 200 g listový špenát 1 lžička mletý černý pepř
Postup Domácí plněná roláda z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cibuli smícháme s mletým masem, solí, mletým černým pepřem, strouhankou a vejci.
Masovou směs rozprostřeme ve slabé vrstvě na alobal, poklademe plátky sýra, šunky a přidáme špenát. Pomocí alobalu zabalíme jako roládu a hotovou roládu ještě obalíme anglickou slaninou.
Roládu dáme péct bez alobalu na cca 60 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Nezapomeneme podlít vodou, roláda pustí výbornou šťávu.
Domácí plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe s bramborovou kaší, kterou omastíme šťávou z pečené rolády.