Domácí Sacher recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
6 ks vejce
150 g máslo
50 g cukr krupice
100 g cukr moučka
150 g hrubá mouka
150 g kvalitní tmavá čokoláda
na ozdobu
šlehačka
poleva
200 g cukr krupice
200 g kvalitní tmavá čokoláda
náplň
1 sklenka meruňková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu o průměru 23 cm vytřeme tukem a vyložíme pečícím papírem.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Vejce rozklepneme. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a opatrně i sníh.Těsto nalijeme do formy a dort pečeme v troubě na střední stupeň asi 45 minut.

  3. Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátou marmeládou.

  4. Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.

  5. Poté domácí sacher poléváme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dozdobíme domácí sacher šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!