Domácí Sacher recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 6 ks vejce 150 g máslo 50 g cukr krupice 100 g cukr moučka 150 g hrubá mouka 150 g kvalitní tmavá čokoláda na ozdobu šlehačka poleva 200 g cukr krupice 200 g kvalitní tmavá čokoláda náplň 1 sklenka meruňková zavařenina
Postup Domácí Sacher recept
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu o průměru 23 cm vytřeme tukem a vyložíme pečícím papírem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Vejce rozklepneme. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a opatrně i sníh.Těsto nalijeme do formy a dort pečeme v troubě na střední stupeň asi 45 minut.
Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátou marmeládou.
Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.
Poté domácí sacher poléváme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dozdobíme domácí sacher šlehačkou.