Domácí sekaná se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 plátky máslo
majoránka
1 ks cibule
0.3 ks celer
4 ks mrkev
1 ks petržel
250 g mleté hovězí maso
250 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
1 hrst petrželka
2 hrnky mléko
muškátový květ
1 hrst sušené houby
mletý černý pepř
podle potřeby
2 ks rohlík
1 hrst ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Maso vybereme libovější. Nakrájíme rohlíky a spolu s vločkami je zalijeme mlékem. Sušené houby rozdrtíme v hmoždíři a spaříme vařicí vodou. Mrkev, petržel a kousek celeru nastrouháme na hrubém struhadle, nakrájíme drobně cibulku.

  2. Za chvíli z rohlíků a vloček vymačkáme mléko, spařené houby slijeme. Všechny suroviny dobře (nejlépe rukama) smícháme v míse a vytvoříme šišku. Domácí sekanou vložíme do vymazaného pekáče sádlem případně olejem. Poklademe plátky másla, trošku podlijeme horkou vodou, pekáč zakryjeme a pečeme asi na 150 °C asi 2 hodiny. Ke konci pečení můžeme pekáč odkrýt a přidat teplotu.

  3. Domácí sekanou se zeleninou podáváme krájenou na plátky s bramborovou kaší nebo bramborami a hlávkovým salátem, případně s kyselou okurkou. Pokud zbude, je nejlepší opečená na pánvi s chlebem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!