Domácí tortilla s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
100 g sádlo
500 g hladká mouka
280 ml teplá voda
náplň
2 ks rajče
1 ks salát
1 ks zakysaná smetana
tvrdý sýr
2 ks kuřecí křídla
vařená rýže
koření na tortillu

Postup přípravy receptu

  1. Na placky (cca 12 ks) si připravíme všechny uvedené suroviny - mouku, horkou vodu, sádlo (nejlépe domácí) a lžičku soli. Do mísy dáme mouku, sůl a sádlo. Zamícháme a postupně přidáváme horkou vodu. Vypracujeme těsto na tortillu.

  2. Dále si připravíme suroviny na náplň - kuřecí maso, zakysanou smetanu, strouhaný sýr, uvařenou rýži a kořenící směs. Kořenící směs není nutná, pokud máme jiné oblíbené koření, můžeme do zakysané smetany i do masa použít právě to. Ve směsi koření by ale neměl chybět římský kmín.

  3. Z těsta si vyválíme placky, měly by být opravdu tenké. Aby nám vznikly tortilly kulaté, můžeme na vykrojeni použít třeba hrnec. Na suché teflonové pánvi pečeme placky (tortilly) z každé strany tak 2 minuty. Správně upečené tortilly poznáme podle hnědých puchýřků na plackách.

  4. Mezitím si připravíme maso. Nakrájené kuřecí maso promícháme s olejem a kořenící směsí. Maso orestujeme, přidáme rýži a společně prohřejeme. Do dobré tortilly patří zelenina. V zeleninové směsi by neměl chybět nějaký salát (ledový nebo pekingské zelí) a pokud jej budeme doplňovat rajčaty, použijeme z nich pouze tuhou část, dužinu se semínky odstraníme, zbytečně by placku promáčela. Do zakysané smetany přimícháme oblíbené koření.

  5. Na teplou placku navrstvíme masovou směs, zeleninu, strouhaný sýr a zakysanou smetanu. Domácí naplněnou tortillu zamotáme, konec můžeme zabalit do ubrousku či alobalu pro snadnější konzumaci, to aby nám náplň nevypadávala druhou stranou.

  6. Recept na domácí tortilly s kuřecím masem jsem našel na stránkách paní Moniky Brydové. Doufám, že se nebude zlobit, že jsem ho zde zveřejnil, ale její tortilly jsou opravdu výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!