Domácí tortilla s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička sůl 100 g sádlo 500 g hladká mouka 280 ml teplá voda náplň 2 ks rajče 1 ks salát 1 ks zakysaná smetana tvrdý sýr 2 ks kuřecí křídla vařená rýže koření na tortillu
Postup Domácí tortilla s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na placky (cca 12 ks) si připravíme všechny uvedené suroviny - mouku, horkou vodu, sádlo (nejlépe domácí) a lžičku soli. Do mísy dáme mouku, sůl a sádlo. Zamícháme a postupně přidáváme horkou vodu. Vypracujeme těsto na tortillu.
Dále si připravíme suroviny na náplň - kuřecí maso, zakysanou smetanu, strouhaný sýr, uvařenou rýži a kořenící směs. Kořenící směs není nutná, pokud máme jiné oblíbené koření, můžeme do zakysané smetany i do masa použít právě to. Ve směsi koření by ale neměl chybět římský kmín.
Z těsta si vyválíme placky, měly by být opravdu tenké. Aby nám vznikly tortilly kulaté, můžeme na vykrojeni použít třeba hrnec. Na suché teflonové pánvi pečeme placky (tortilly) z každé strany tak 2 minuty. Správně upečené tortilly poznáme podle hnědých puchýřků na plackách.
Mezitím si připravíme maso. Nakrájené kuřecí maso promícháme s olejem a kořenící směsí. Maso orestujeme, přidáme rýži a společně prohřejeme. Do dobré tortilly patří zelenina. V zeleninové směsi by neměl chybět nějaký salát (ledový nebo pekingské zelí) a pokud jej budeme doplňovat rajčaty, použijeme z nich pouze tuhou část, dužinu se semínky odstraníme, zbytečně by placku promáčela. Do zakysané smetany přimícháme oblíbené koření.
Na teplou placku navrstvíme masovou směs, zeleninu, strouhaný sýr a zakysanou smetanu. Domácí naplněnou tortillu zamotáme, konec můžeme zabalit do ubrousku či alobalu pro snadnější konzumaci, to aby nám náplň nevypadávala druhou stranou.
Recept na domácí tortilly s kuřecím masem jsem našel na stránkách paní Moniky Brydové. Doufám, že se nebude zlobit, že jsem ho zde zveřejnil, ale její tortilly jsou opravdu výborné.