Domácí tortilly s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
15 stroužků česnek
100 ml kečup
400 ml zakysaná smetana
100 ml tatarská omáčka
podle potřeby
olej
rajče
ledový salát
salátová okurka
těsto
2 lžičky sůl
100 g sádlo
500 g hladká mouka
250 ml horká voda
náplň
1 kg kuřecí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme hladkou mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, horkou vodu a uděláme těsto. Vodu dávám vřelou z konvice. Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit kukuřičnou, pokrm bude o to víc mexický.

  2. Těsto vyválíme do hada a potom ukrajujeme kousky, které rozválíme na pomoučněném válu na tenké placky. Poklicí vykrajujeme tortilly. Případně můžeme placky oříznout nožem, aby se nám vešly na pánev.

  3. Na rozpálenou teflonovou pánev dáme vyválenou placku a z každé strany opékáme zhruba 2 minuty, než se na tortille začnou dělat tmavé puchýřky. Množství těsta vyjde asi na 12 tortill.

  4. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nebo malé kostičky. Nakrájené maso dáme do misky, zalijeme trochou oleje a zasypeme grilovacím kořením. Já nechávám maso odpočinout přes noc v ledničce, ale můžeme maso dělat ihned. Na pánev dáme olej a až se rozpálí, tak vložíme na pánev připravit masovou směs.

  5. První omáčku vytvoříme smícháním tatarky a kečupu. Druhou omáčku připravíme rozmačkáním česneku do zakysané smetany a promícháním.

  6. Na tortillu namažeme podle chuti jednou z připravených omáček. Mažeme nejlépe vypouklou stranou lžíce. Na omáčku dáme ledový salát, masovou směs, nakrájená rajčata a salátovou okurku. Naplněnou tortillu smotáme, zabalíme spodní část do alobalu a můžeme podávat. Do náplně můžeme dát to, na co máme chuť - kukuřici, tvrdý strouhaný sýr, chilli papričky apod.

  7. Domácí tortilly s kuřecím masem ihned podáváme k jídlu. Tortilla a masová směs by měla být teplá, lze ještě ohřát v mikrovlnné troubě. Zelenina a omáčky by zase měly být studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!