Domácí tortilly s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 15 stroužků česnek 100 ml kečup 400 ml zakysaná smetana 100 ml tatarská omáčka podle potřeby olej rajče ledový salát salátová okurka těsto 2 lžičky sůl 100 g sádlo 500 g hladká mouka 250 ml horká voda náplň 1 kg kuřecí prsa
Postup Domácí tortilly s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme hladkou mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, horkou vodu a uděláme těsto. Vodu dávám vřelou z konvice. Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit kukuřičnou, pokrm bude o to víc mexický.
Těsto vyválíme do hada a potom ukrajujeme kousky, které rozválíme na pomoučněném válu na tenké placky. Poklicí vykrajujeme tortilly. Případně můžeme placky oříznout nožem, aby se nám vešly na pánev.
Na rozpálenou teflonovou pánev dáme vyválenou placku a z každé strany opékáme zhruba 2 minuty, než se na tortille začnou dělat tmavé puchýřky. Množství těsta vyjde asi na 12 tortill.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nebo malé kostičky. Nakrájené maso dáme do misky, zalijeme trochou oleje a zasypeme grilovacím kořením. Já nechávám maso odpočinout přes noc v ledničce, ale můžeme maso dělat ihned. Na pánev dáme olej a až se rozpálí, tak vložíme na pánev připravit masovou směs.
První omáčku vytvoříme smícháním tatarky a kečupu. Druhou omáčku připravíme rozmačkáním česneku do zakysané smetany a promícháním.
Na tortillu namažeme podle chuti jednou z připravených omáček. Mažeme nejlépe vypouklou stranou lžíce. Na omáčku dáme ledový salát, masovou směs, nakrájená rajčata a salátovou okurku. Naplněnou tortillu smotáme, zabalíme spodní část do alobalu a můžeme podávat. Do náplně můžeme dát to, na co máme chuť - kukuřici, tvrdý strouhaný sýr, chilli papričky apod.
Domácí tortilly s kuřecím masem ihned podáváme k jídlu. Tortilla a masová směs by měla být teplá, lze ještě ohřát v mikrovlnné troubě. Zelenina a omáčky by zase měly být studené.