Domácí vaječný likér bez vajec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 dl rum 1 plechovka salko 250 ml smetana ke šlehání 2 plechovky kondenzované mléko Tatra
Postup Domácí vaječný likér bez vajec recept
Postup přípravy receptu
-
Salko vaříme neotevřené ve vodě asi 2,5 hodiny. Pak jej necháme přes noc vystydnout. Dochází ke karamelizaci cukru.
Vychladlé salko otevřeme a vyklopíme obsah do mixéru. Výslednou tuhou hmotu rozmixujeme, přidáme obě mléka a ušlehanou šlehačku, přičemž stále mixujeme! Nakonec přidáme podle chuti rum. Více nebývá lépe.
Výslednou směs přecedíme přes jemné sítko, protože salko se zřejmě nepodaří dokonale rozmixovat. Likérem naplníme lahve. Domácí vaječný likér bez vajec skladujeme v lednici. Šlehačka může v lednici utvořit špunt u hrdla lahve, ale po odstranění je to vynikající pití.
Pokud budete vařit salko déle než 2,5 hodiny, bude salko více zkaramelizované a nápoj se více než vaječňáku bude barvou i chutí podobat spíše Whisky Creamu.