Domácí višňový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 250 g cukr moučka 250 g višně 2 balíčky vanilkový cukr 250 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 250 g rostlinný tuk
Postup Domácí višňový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk utřeme s vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a cukrem moučka do pěny, potom postupně přidáváme vejce. Postupně pomocí vařečky přimícháme prosetou mouku.
Těsto dáme na plech velikosti 23 x 35 cm vyložený papírem na pečení a bohatě posypeme vypeckovanými višněmi. Koláč pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě při teplotě 190 °C. Koláč je hotový, když je těsto upečené i u ovoce.
Samozřejmě můžeme použít i zmražené anebo zavařené višně, případně můžeme směle experimentovat i s jinými druhy ovoce podle vlastní chuti.
Domácí višňový koláč nakrájíme, až teprve úplně vychladne. Posypeme ho moučkovým cukrem, ale nemusíme.