Domácí zabijačková paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
1 lžíce majoránka
3 ks cibule
1 lžíce pepř
1 lžíce mletý zázvor
1 kg lalok
1 kg bůček s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Lalok a bůček nakrájíme na menší kostky, dáme vařit bez soli do hrnce. Když se obsah v hrnci přivede do varu, stáhneme teplotu a vaříme 1,5 hodiny přikryté.

  2. Větší cibule oloupeme a nakrájíme. Cibulku na sádle osmažíme do růžova a odstavíme.

  3. Játra nakrájíme na plátky a spaříme vřelou vodou, necháme je okapat.

  4. Koření a sůl dáme do nádobky a zalijeme 2 šálky vývaru z masa. Dobře promícháme.

  5. Uvařené maso necháme vychladnout. Na masovém mlýnku lalok, bůček, játra a osmaženou cibulku nameleme, zalijeme promíchaným kořením a dobře promícháme.

  6. Domácí zabijačkovou paštiku dáváme do sklenic asi 2 cm od vrchu. Do paštikové směsi dáme i vývar a tuk, aby směs nebyla tuhá.

  7. Domácí paštiku zavařujeme 2 hodiny na 95 °C v zavařovacím hrnci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!