Domácí zmrzlina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200-250 ml mléko 3-4 lžíce cukr krupice 1 balíček smetana v prášku podle chuti ovoce
Postup Domácí zmrzlina recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Z vlastní zkušenosti bych si oddělené bílky dala do vyšší nádobky. Žloutky ušleháme s cukrem do skoro bílé hmoty. Potom vyšleháme bílky na pěnu a dáme ji do lednice do té doby, než bude potřeba.
Do žloutkovo-cukrové hmoty přilijeme sklenku mléka (200 - 250 ml). Přisypeme instantní smetanu a zamícháme. Do vzniklé hmoty přidáme dříve ušlehané bílky. Opatrně vmícháme, aby nám pěna z bílků neslehla. Celou hmotu šleháme 5 minut. Pro přidání nějaké chuti rozmixujeme libovolné ovoce, scedíme a přidáme.
Připravenou hmotu na domácí zmrzlinu nalijeme do zvolené nádoby a dáme do mrazáku ztuhnout.
Domácí zmrzlinu po ztuhnutí můžeme ihned konzumovat.