Drobenkový jogurtový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 200 g máslo 150 g cukr krupice 300 g hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 500 ml bílý jogurt máslo na vymazání 2 lžíce třtinový cukr 1 lžička perníkové koření 1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek
Postup Drobenkový jogurtový koláč
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout a rozkrájíme ho na kousky. Máslo dáme do misky, zasypeme odváženým cukrem a moukou, přidáme lžičku perníkového koření a pomocí prstů vypracujeme drobenku
Menší plech vymažeme máslem a vysypeme asi 3/4 množství drobenky. Pomocí lžičky trochu umačkáme. Zbytek drobenky si odložíme
Jogurt vlijeme do misky, vmícháme zakysanou smetanu, pudinkový prášek a třtinový cukr. Podle chuti můžeme i více osladit (třeba cukrem vanilkovým), ale podle zkušeností je náplň lepší kyselejší
Jogurtovou náplň naneseme na drobenkové těsto na plechu a zasypeme zbývající drobenkou. Můžeme ještě posypat mletou skořicí nebo znovu perníkovým kořením
Drobenkový jogurtový koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 - 45 minut podle typu trouby, Povrch by měl být zlatavý. Ale raději moučník při pečení hlídáme
Pak už jen stačí nechat koláč trochu vychladnout a nakrájet na kostky. Teplý by se nám příliš rozpadal.