Dršťková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
- - česnek
- - sůl
- - majoránka
2 ks cibule
- - voda
- - mouka hladká
- - pepř mletý
100 g zelenina kořenová
- - paprika mletá
- - paprika mletá pálivá
500 g dršťky předvařené

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené dršťky a kořenovou zeleninu zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, pepř a vaříme doměkka. Uvařené dršťky a zeleninu scedíme, vývar zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a povaříme. Na nakrájené slanině osmahneme zbylou nakrájenou cibulku, poprášíme ji mletou paprikou, přidáme do vývaru a povaříme. Před koncem varu přidáme do polévky dršťky, dochutíme majoránkou a česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!