Dršťková polévka s kuřecím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
1 kostka masox
75 g sádlo na smažení
500 g dršťky
500 g kuřecí polévková směs
podle chuti
sůl
majoránka
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky nejdříve pečlivě propláchneme. Dáme vařit doměkka, vodu alespoň třikrát vyměníme. Při poslední výměně vody přidáme kuřecí směs a necháme uvařit s dršťkami. Poté dršťky a kuřecí necháme vychladnout, kuřecí obereme.

  2. V hrnci necháme rozehřát sádlo, lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme moukou a paprikou, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny provařit. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř, kostku masoxu a dršťky s masem. Opět necháme tak půl hodiny společně provařit.

  3. Dršťková polévka s kuřecím nejlépe chutná s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!