Dršťková polévka z václavek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžičky majoránka 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 l vývar z masoxu 2-3 lžíce hladká mouka 1 lžička mletá sladká paprika 500 g václavky podle chuti sůl mletý pepř
Postup Dršťková polévka z václavek recept
Postup přípravy receptu
-
Václavkám oškrábeme klobouky a odřízneme nožičky. Oprané houby zalijeme studenou vodou, kterou uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Potom vodu vylijeme.
Uvařené houby několikrát propláchneme vodou, necháme okapat a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme dosklovita drobně nasekanou cibuli. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme růžovou jíšku. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl. Postupně do polévky přiléváme vývar a neustále mícháme. Přisypeme houby a majoránku. Dršťkovou polévku vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec ji dochutíme česnekem utřeným se solí.
Dršťková polévka z václavek je dobrá samotná i s chlebem.