Dršťková polévka z václavek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžičky majoránka
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 l vývar z masoxu
2-3 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
500 g václavky
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Václavkám oškrábeme klobouky a odřízneme nožičky. Oprané houby zalijeme studenou vodou, kterou uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Potom vodu vylijeme.

  2. Uvařené houby několikrát propláchneme vodou, necháme okapat a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme dosklovita drobně nasekanou cibuli. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme růžovou jíšku. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl. Postupně do polévky přiléváme vývar a neustále mícháme. Přisypeme houby a majoránku. Dršťkovou polévku vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec ji dochutíme česnekem utřeným se solí.

  3. Dršťková polévka z václavek je dobrá samotná i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!