Drubeží koktejl s krevetkou. recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 l voda
3 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
1 špetka bílý pepř
100 g zakysaná smetana
1 lžíce citronové šťávy
2 listy ledový salát
3 ks kuřecí řízky
10 kuliček pepř černý
grepová šťáva
60 g krevetky
200 g majonéza Boneco
1 lžíce nakrájené dužiny růžového grepu
1 ks neslazená šledhačka
smažená houska,veka nebo toust

Postup přípravy receptu

  1. Krevetky necháme rozmrazit a zakapeme citronem. Kuřecí prsa omyjeme a osolíme. Růžový grep oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky.Připravíme si citronovou a grepovou šťávu

  2. Vodu s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí přivedeme k varu. Nyní vložíme kuřecí prsa a dusíme do měkka. Hotová prsa vyjmeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do misky a necháme vystydnout. Potom vmícháme majonézu a zakysanou smetanu, citronovou a grepovou šťávu, sůl a bílý pepř. Řádně prošleháme. Do vzniklého krému vložíme krevetky a dužinu z grepu. Lehce promícháme a necháme na několik hodin v chladu odležet

  3. Na dno sklenice vložíme pokrájený list salátu. Navršíme koktejl a ozdobíme neslazenou šlehačkou, kouskem grepu a krevetou a lístkem salátu

  4. Podáváme s plátkem osmažené housky, veky nebo toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!