Dušený hrášek s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks větší cibule
1 kostka zeleninový bujón
mletý černý pepř
500 g mražený nebo čerstvý hrášek
omáčka
sůl
1 kelímek zakysaná smetana
provensálské koření
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci si rozpustíme máslo a krátce cibuli osmahneme.

  2. Přidáme hrášek a podlijeme vodou. Doplníme kostkou bujónu a necháme dusit. Přichutíme solí, pepřem, můžeme přidat koření dle vlastní chuti. Dusíme, dokud hrášek není dost měkký.

  3. Mezitím si připravíme omáčku ze zakysané smetany, soli a provensálského koření, kterou dobře vymícháme.

  4. Takto podušený hrášek slijeme, necháme vychladit a podáváme jako přílohu k masitým i zeleninovým pokrmům.

  5. Na talíři můžeme dušený hrášek buďto ozdobit ochucenou zakysanou smetanou, nebo ji ještě před podáváním k hrášku přimíchat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!