Dušený hrášek s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks větší cibule 1 kostka zeleninový bujón mletý černý pepř 500 g mražený nebo čerstvý hrášek omáčka sůl 1 kelímek zakysaná smetana provensálské koření podle potřeby máslo
Postup Dušený hrášek s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci si rozpustíme máslo a krátce cibuli osmahneme.
Přidáme hrášek a podlijeme vodou. Doplníme kostkou bujónu a necháme dusit. Přichutíme solí, pepřem, můžeme přidat koření dle vlastní chuti. Dusíme, dokud hrášek není dost měkký.
Mezitím si připravíme omáčku ze zakysané smetany, soli a provensálského koření, kterou dobře vymícháme.
Takto podušený hrášek slijeme, necháme vychladit a podáváme jako přílohu k masitým i zeleninovým pokrmům.
Na talíři můžeme dušený hrášek buďto ozdobit ochucenou zakysanou smetanou, nebo ji ještě před podáváním k hrášku přimíchat.