Dušený králík na rajčatech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
0 snítek tymián
2 snítky rozmarýn
50 dkg rajče
1 ks lilek
1 ks králík
2 lžíce olivový olej
250 ml červené víno
25 dkg jarní cibule
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulky rozpůlíme nebo necháme v celku. Česnek nakrájíme na plátky. Rozmarýn a tymián nasekáme nadrobno. Rajčata rozčtvrtíme.

  2. Naporcovaného králíka opečeme v kastrole nebo v hrnci na olivovém oleji dozlatova. Maso vyjmeme a v základě osmažíme asi 5 minut lilek, cibulky, česnek a bylinky. Přilijeme víno, necháme chvíli odpařit, osolíme, opepříme, vložíme maso a na mírném teple dusíme pod pokličkou celkem asi 60 minut. Obracíme a podléváme pokud možno kuřecím vývarem. Po 45 minutách přidáme rajčata a dodusíme.

  3. Dušeného králíka na rajčatech podáváme s vařenými brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!