Dušený králík na rajčatech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 0 snítek tymián 2 snítky rozmarýn 50 dkg rajče 1 ks lilek 1 ks králík 2 lžíce olivový olej 250 ml červené víno 25 dkg jarní cibule podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby kuřecí vývar
Postup Dušený králík na rajčatech recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulky rozpůlíme nebo necháme v celku. Česnek nakrájíme na plátky. Rozmarýn a tymián nasekáme nadrobno. Rajčata rozčtvrtíme.
Naporcovaného králíka opečeme v kastrole nebo v hrnci na olivovém oleji dozlatova. Maso vyjmeme a v základě osmažíme asi 5 minut lilek, cibulky, česnek a bylinky. Přilijeme víno, necháme chvíli odpařit, osolíme, opepříme, vložíme maso a na mírném teple dusíme pod pokličkou celkem asi 60 minut. Obracíme a podléváme pokud možno kuřecím vývarem. Po 45 minutách přidáme rajčata a dodusíme.
Dušeného králíka na rajčatech podáváme s vařenými brambory