Dvoubarevná rumová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 200 g máslo 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 4 žloutek 125 ml mléko 50 g rozinky bílek 500 g polohrubá mouka kypřící prášek 50 g nasekané mandle
Postup Dvoubarevná rumová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně přimícháváme polohrubou mouku, kypřící prášek, mléko, rozinky, mandle a sníh ze zbylých bílků.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z nichž k jedné přidáme kakao a rum. Střídavě je vrstvíme do vymazané formy. Dvoubarevnou rumovou bábovku pečeme zhruba hodinu ve středně vyhřáté troubě. Upečenou bábovku necháme asi 10 minut vychladnout a vyklopíme z formy.
Dvoubarevnou rumovou bábovku podle chuti ocukrujeme. Nakrájíme ji a můžeme podávat.