Dvoubarevná rumová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
200 g máslo
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
4 žloutek
125 ml mléko
50 g rozinky
bílek
500 g polohrubá mouka
kypřící prášek
50 g nasekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně přimícháváme polohrubou mouku, kypřící prášek, mléko, rozinky, mandle a sníh ze zbylých bílků.

  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z nichž k jedné přidáme kakao a rum. Střídavě je vrstvíme do vymazané formy. Dvoubarevnou rumovou bábovku pečeme zhruba hodinu ve středně vyhřáté troubě. Upečenou bábovku necháme asi 10 minut vychladnout a vyklopíme z formy.

  3. Dvoubarevnou rumovou bábovku podle chuti ocukrujeme. Nakrájíme ji a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!