Dýňová polévka na francouzský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l vývar
1 ks cibule
1 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks dýně
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
0 l bílé víno
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova Poté přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme nakrájenou dýni na menší kousky a lehce osmažíme. Zalijeme vínem a přidáme koření. Základ polévky vaříme do změknutí dýně a zeleniny na mírném plameni.

  3. Po změknutí vše rozmixujeme a dolijeme masovým či zeleninovým vývarem na požadovaný objem polévky. Přidáme zakysanou smetanu a necháme krátce provařit.

  4. Dýňovou polévku na francouzský způsob podáváme s opraženými dýňovými semínky a lžičkou zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!