Dýňová polévka na francouzský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 l vývar 1 ks cibule 1 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks dýně 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 0 l bílé víno 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Dýňová polévka na francouzský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova Poté přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme nakrájenou dýni na menší kousky a lehce osmažíme. Zalijeme vínem a přidáme koření. Základ polévky vaříme do změknutí dýně a zeleniny na mírném plameni.
Po změknutí vše rozmixujeme a dolijeme masovým či zeleninovým vývarem na požadovaný objem polévky. Přidáme zakysanou smetanu a necháme krátce provařit.
Dýňovou polévku na francouzský způsob podáváme s opraženými dýňovými semínky a lžičkou zakysané smetany.