Dýňová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
0 lžiček sůl
50 g máslo
1 lžíce olivový olej
500 g dýně hokkaido
na ozdobu
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na másle se lžící olivového oleje. Spolu s dýní opečeme česnek, množství podle chuti. Na 500 g dýně dáme asi 2 - 3 stroužky, lze i více, ale pozor abychom zase nepotlačili původní chuť. Dýni ještě osolíme drcenou solí.

  2. Kdo má remosku, má vyhráno, protože prostě všechno nasypeme dovnitř, zavřeme víko a pečeme. Občas kontrolujeme a zamícháme. Když je dýně upečená do kašičky, necháme ji trochu zchladnout, rozmixujeme, namažeme na chleba a podáváme. Dýňovou pomazánku můžeme ozdobit trochou sušené majoránky, nebo lépe čerstvé, případně pažitkou nebo petrželkou. Nebo lze posypat na tenká kolečka nakrájeným pórkem.

  3. Dýňovou pomazánku namazanou na chlebu můžeme podávat k čaji s citronem a medem, případně zázvorem. Jedná se o lehkou, chutnou a finančně nenáročnou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!