Dýňová pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek 0 lžiček sůl 50 g máslo 1 lžíce olivový olej 500 g dýně hokkaido na ozdobu majoránka
Postup Dýňová pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokkaido oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na másle se lžící olivového oleje. Spolu s dýní opečeme česnek, množství podle chuti. Na 500 g dýně dáme asi 2 - 3 stroužky, lze i více, ale pozor abychom zase nepotlačili původní chuť. Dýni ještě osolíme drcenou solí.
Kdo má remosku, má vyhráno, protože prostě všechno nasypeme dovnitř, zavřeme víko a pečeme. Občas kontrolujeme a zamícháme. Když je dýně upečená do kašičky, necháme ji trochu zchladnout, rozmixujeme, namažeme na chleba a podáváme. Dýňovou pomazánku můžeme ozdobit trochou sušené majoránky, nebo lépe čerstvé, případně pažitkou nebo petrželkou. Nebo lze posypat na tenká kolečka nakrájeným pórkem.
Dýňovou pomazánku namazanou na chlebu můžeme podávat k čaji s citronem a medem, případně zázvorem. Jedná se o lehkou, chutnou a finančně nenáročnou večeři.