Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany, lanýžovým olejem a čerstvou řeřichou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr sůl máslo 2 ks brambory citron šafrán pepř zakysaná smetana mletý kardamom čerstvá řeřicha 1 ks žlutá cibule lanýžový olej 1 kg muškátová dýně
Postup Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany, lanýžovým olejem a čerstvou řeřichou
Postup přípravy receptu
-
Dýni opláchneme, oloupeme, zbavíme pecek a rozřežeme na kusy, které opečeme dozlatova v troubě při teplotě 170 °C. Cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kostky, orestujeme na másle, přidáme šafrán a zalijeme vodou, či vývarem. S tekutinou pracujeme s rozumem, abychom neměli příliš řídkou polévku
Přidáme opečenou dýni, uvaříme doměkka. Rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, kardamomem, mletým pepřem a citrónovou šťávou
Dýňový krém podáváme s nočkem zakysané smetany, zakápneme lanýžovým olejem a zdobíme klíčky řeřichy.