Extra pálivé vepřové maso po čínsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks pórek
0 kostek vývar z masoxu
5 ks chilli paprička
500 g vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně rozetřeme. Chilli papričky nakrájíme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky dlouhé asi 3 cm. V hrnku rozkvedláme 2 vejce, osolíme, hodně opepříme a přidáme jemně utřený česnek. Potom vložíme do hrnku nudličky masa a společně promícháme.

  2. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a přidáme připravené maso. Prudce opečeme, pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme nadrobno nakrájené chilli papričky a na kolečka nakrájený pórek. Podle chuti jěště opepříme, aby maso bylo hodně pálivé.

  3. Extra pálivé vepřové maso po čínsku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!