Extra pálivé vepřové maso po čínsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks vejce 1 ks cibule 2 ks pórek 0 kostek vývar z masoxu 5 ks chilli paprička 500 g vepřová kotleta podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Extra pálivé vepřové maso po čínsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně rozetřeme. Chilli papričky nakrájíme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky dlouhé asi 3 cm. V hrnku rozkvedláme 2 vejce, osolíme, hodně opepříme a přidáme jemně utřený česnek. Potom vložíme do hrnku nudličky masa a společně promícháme.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a přidáme připravené maso. Prudce opečeme, pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme nadrobno nakrájené chilli papričky a na kolečka nakrájený pórek. Podle chuti jěště opepříme, aby maso bylo hodně pálivé.
Extra pálivé vepřové maso po čínsku podáváme s rýží.