Fazole po katalánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks cibule
2 ks rajče
50 dkg fazole
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
20 dkg vařené uzené maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
cayenský pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka a potom je osolíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky nakrájíme na nudličky. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky.

  2. Na části oleje osmažíme cibuli, přidáme rajčata, papriky, osolíme a okořeníme. Přidáme maso a fazole, necháme prohřát a na zbylém oleji upečeme vejce jako volská oka. Fazole upravíme na talíř, doplníme vejci a posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

  3. Fazole po katalánsku podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!