Fazole s uzeninou a zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks párek 2 lžíce zakysaná smetana 1 konzerva sterilované červené fazole podle potřeby olej
Postup Fazole s uzeninou a zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Párek nakrájíme na kolečka a fazole scedíme.
Na rozpáleném oleji dozlatova osmahneme cibulku a přidáme párek. Přimícháme fazole a vše dusíme chvíli pod pokličkou, dokud fazole nejsou měkké. Na závěr pokrm spojíme zakysanou smetanou.
Fazole s uzeninou a zakysanou smetanou podáváme nejlépe s celozrnnou bagetkou.
Fazole se hodí červené i bílé. Pokaždé sice jídlo chutná jinak, ale v obou případech je velmi dobré. Recept se bude hodit i na cesty, takto připravené fazole se totiž dají jíst teplé i studené.