Fazole s uzeninou a zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks párek
2 lžíce zakysaná smetana
1 konzerva sterilované červené fazole
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Párek nakrájíme na kolečka a fazole scedíme.

  2. Na rozpáleném oleji dozlatova osmahneme cibulku a přidáme párek. Přimícháme fazole a vše dusíme chvíli pod pokličkou, dokud fazole nejsou měkké. Na závěr pokrm spojíme zakysanou smetanou.

  3. Fazole s uzeninou a zakysanou smetanou podáváme nejlépe s celozrnnou bagetkou.

  4. Fazole se hodí červené i bílé. Pokaždé sice jídlo chutná jinak, ale v obou případech je velmi dobré. Recept se bude hodit i na cesty, takto připravené fazole se totiž dají jíst teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!