Fazole v rajské omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
olej
sůl
ocet
1 ks cibule
1 kg fazole
hladká mouka
150 g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané fazole propláchneme ve vodě a tři hodiny máčíme. V téže vodě je uvaříme doměkka.

  2. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z fazolí, přidáme rajský protlak. Rozšleháme, dobře provaříme. Do zahoustlé omáčky přidáme uvařené fazole, česnek a další přísady. Krátce povaříme.

  3. Podáváme s celozrnným chlebem. Pokud jsou předem fazole namočené, je doba přípravy již jen 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!