Fazolky na smetaně s knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
12 cl sladká smetana
300 dkg čerstvé zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé fazolky umyjeme, očistíme a každou rozkrojíme napůl nebo na třetiny (raději větší kousky). Poté je hodíme do slané vařící vody a zhruba 3 minuty povaříme. Vodu slijeme, ale část si necháme na později

  2. Na kostičky nakrájíme cibulku, kterou v hrnci zpěníme na másle. Přisypeme trochu hladké mouky a přidáme část vody, ve které se vařily fazolky. Metličkou promícháme. Zalijeme sladkou smetanou a podle chuti osolíme. Na závěr zamícháme samotné fazolky

  3. Obyčejně se k fazolkám podávají brambory, ale já je preferuji s knedlíkem. Osobně ho dělám z prášku (sypká směs a burizony) a je výborný. Zkuste to také

  4. Jedná se o recept zhruba na dvě porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!