Fazolky na smetaně s knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 12 cl sladká smetana 300 dkg čerstvé zelené fazolky
Postup Fazolky na smetaně s knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé fazolky umyjeme, očistíme a každou rozkrojíme napůl nebo na třetiny (raději větší kousky). Poté je hodíme do slané vařící vody a zhruba 3 minuty povaříme. Vodu slijeme, ale část si necháme na později
Na kostičky nakrájíme cibulku, kterou v hrnci zpěníme na másle. Přisypeme trochu hladké mouky a přidáme část vody, ve které se vařily fazolky. Metličkou promícháme. Zalijeme sladkou smetanou a podle chuti osolíme. Na závěr zamícháme samotné fazolky
Obyčejně se k fazolkám podávají brambory, ale já je preferuji s knedlíkem. Osobně ho dělám z prášku (sypká směs a burizony) a je výborný. Zkuste to také
Jedná se o recept zhruba na dvě porce.