Fazolová polévka s rajčaty a bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks brambory
5 ks rajče
2 ks mrkev
0 lžiček oregano
6 lístků čerstvá bazalka
500 g bílé fazole
1 ks červená cibule
150 ml rajčatové pyré
2 ks řapíkový celer
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
parmazán
3 lžíce olivový olej
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, řapíkový celer, česnek a cibuli podle potřeby očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a potom oloupeme. Fazole použijeme bílé ze skla nebo konzervy.

  2. V hrnci s olivovým olejem dáme restovat zeleninu kromě rajčat a fazolí. Osolíme, opepříme a posypeme oreganem a restujeme. Přidáme nakrájená a oloupaná rajčata s rajčatovým pyré. Podlijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Před koncem vaření přidáme bílé fazole a krátce povaříme. Polévku odstavíme a vložíme do ní trochu najemno nasekané bazalky.

  3. Fazolovou polévku nabereme do misek nebo talířů, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

  4. Fazolovou polévku s rajčaty a bazalkou podáváme teplou jako první chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!