Fazolová polévka s rajčaty a bazalkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 ks brambory 5 ks rajče 2 ks mrkev 0 lžiček oregano 6 lístků čerstvá bazalka 500 g bílé fazole 1 ks červená cibule 150 ml rajčatové pyré 2 ks řapíkový celer podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby parmazán 3 lžíce olivový olej zeleninový vývar
Postup Fazolová polévka s rajčaty a bazalkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, řapíkový celer, česnek a cibuli podle potřeby očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a potom oloupeme. Fazole použijeme bílé ze skla nebo konzervy.
V hrnci s olivovým olejem dáme restovat zeleninu kromě rajčat a fazolí. Osolíme, opepříme a posypeme oreganem a restujeme. Přidáme nakrájená a oloupaná rajčata s rajčatovým pyré. Podlijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Před koncem vaření přidáme bílé fazole a krátce povaříme. Polévku odstavíme a vložíme do ní trochu najemno nasekané bazalky.
Fazolovou polévku nabereme do misek nebo talířů, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Fazolovou polévku s rajčaty a bazalkou podáváme teplou jako první chod.