Fazolové lusky v hořčičné omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-1 l voda 2 kostky masox 3 ks vejce natvrdo 2 plechovky fazolové lusky podle chuti sůl ocet hořčice podle potřeby jíška na zahuštění
Postup Fazolové lusky v hořčičné omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky scedíme, pokud je to nutné, nakrájíme je na menší kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Nakrájené lusky dáme vařit do cca 1 litru vody. Když voda vře, přidáme 2 kostky masoxu. Pokud jsou fazolky měkké, zahustíme je zlatou jíškou. Dochutíme hořčicí, solí a octem podle chuti. Uvařená vejce vmícháme až do hotové omáčky.
Fazolové lusky v hořčičné omáčce podáváme s brambory uvařenými ve slupce.
Když místo masoxu použijeme zeleninový bujón, mohou si omáčku s fazolovými lusky dopřát i vegetariáni.