Fazolové lusky v hořčičné omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-1 l voda
2 kostky masox
3 ks vejce natvrdo
2 plechovky fazolové lusky
podle chuti
sůl
ocet
hořčice
podle potřeby
jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky scedíme, pokud je to nutné, nakrájíme je na menší kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Nakrájené lusky dáme vařit do cca 1 litru vody. Když voda vře, přidáme 2 kostky masoxu. Pokud jsou fazolky měkké, zahustíme je zlatou jíškou. Dochutíme hořčicí, solí a octem podle chuti. Uvařená vejce vmícháme až do hotové omáčky.

  3. Fazolové lusky v hořčičné omáčce podáváme s brambory uvařenými ve slupce.

  4. Když místo masoxu použijeme zeleninový bujón, mohou si omáčku s fazolovými lusky dopřát i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!