Fazolový guláš s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček fazole
50 dkg kabanos
4 lžíce hladká mouka
1 konzerva zeleninové lečo
podle chuti
2 lžičky sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole uvaříme doměkka. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Kabanos nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostky.

  2. Do hrnce dáme rozehřát olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme mletou papriku, kabanos a opečeme. Potom dáme lečo a fazole i s vodou, ve které jsme ji vařili. Guláš přivedeme k varu a zahustíme směsí z vody a hladké mouky. Fazolový guláš osolíme a opepříme podle chuti. Už jen krátce povaříme.

  3. Fazolový guláš s lečem podáváme podle chuti s čerstvým pečivem. Guláš může být i vegetariánský, pokud vynecháme kabanos.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!