Vaječná omeleta s růžovkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
rajče
pepř
mletý kmín
tuk na smažení
cibulová nať
mletý černý pepř
1 miska růžovky

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jsme tak neučinili již v lese, tak růžovky očistíme, hlavy zbavíme vrchních šupin. Nakrájíme je na malé kousky

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pokud máme mladé cibulky, nakrájíme je i se zelenou natí. Cibuli smažíme na másle, dokud nezesklovatí. Pak přidáme pokrájené růžovky, pepř, sůl a kmín, a ještě chvíli smažíme, dokud houby nepovadnou a ještě více nezměknou

  3. Vejce v hrnku rozkvedláme, osolíme, opeříme a nalijeme do rozehřáté a máslem nebo olejem vymazané pánve. Nemícháme, usmažíme vaječnou omeletu

  4. Usmaženou vaječnou omeletu naplníme smaženicí z růžovek a zavineme. Podáváme s chlebem nebo uvařenými brambory. Zdobíme zelenou cibulovou natí a rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!