Fazolový hrnec s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - majoránka
1 ks cibule
- - mouka hladká
- - pepř mletý
150 ml vývar drůbeží
- - olej olivový
400 g rajčata sterilovaná
200 g kukuřice
450 g párky vepřové
350 g fazole koňské mražené
400 g fazole žluté konzervované

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme olej a párky na něm za občasného otáčení opékáme asi 8 minut. Pak je vyndáme na talíř pokrytý ubrouskem a osušíme. Z pánve vylijeme přebytečný tuk, nasypeme na ní cibuli a mírně podusíme. Potom přidáme česnek a necháme minutu osmahnout. Přidáme mouku, vývar a rajčata a za stálého míchání uvedeme směs do varu. Přidáme koňské fazole, majoránku, sůl a trochu pepře a opět povaříme. Potom jídlo zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Párky nakrájíme na široká kolečka a spolu s konzervovanými fazolemi a kukuřicí je přidáme na pánev. Uvedeme do varu, zakryjeme a pod pokličkou vaříme tak 5 minut, až jsou párky hotové tak podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!