Fazolový hrnec s uzeninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl - - majoránka 1 ks cibule - - mouka hladká - - pepř mletý 150 ml vývar drůbeží - - olej olivový 400 g rajčata sterilovaná 200 g kukuřice 450 g párky vepřové 350 g fazole koňské mražené 400 g fazole žluté konzervované
Postup Fazolový hrnec s uzeninou recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpálíme olej a párky na něm za občasného otáčení opékáme asi 8 minut. Pak je vyndáme na talíř pokrytý ubrouskem a osušíme. Z pánve vylijeme přebytečný tuk, nasypeme na ní cibuli a mírně podusíme. Potom přidáme česnek a necháme minutu osmahnout. Přidáme mouku, vývar a rajčata a za stálého míchání uvedeme směs do varu. Přidáme koňské fazole, majoránku, sůl a trochu pepře a opět povaříme. Potom jídlo zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Párky nakrájíme na široká kolečka a spolu s konzervovanými fazolemi a kukuřicí je přidáme na pánev. Uvedeme do varu, zakryjeme a pod pokličkou vaříme tak 5 minut, až jsou párky hotové tak podáváme.