Fenyklový salát se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ks jablko
200 g ementál
400 g hlízový fenykl
300 g ananas nebo pomeranč
marináda
100 lžic slunečnicový olej
200 g bílý jogurt
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájíme na nudličky, fenykl očistíme a také nakrájíme na nudličky. Ananas zbavíme slupky, rozkrojíme, odstraníme vnitřní tvrdou část a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme a nakrájíme je na drobné kousky. Místo ananasu můžeme použít i jiné šťavnaté ovoce, třeba pomeranč.

  2. Připravíme si marinádu na salát - z bílého jogurtu, slunečnicového oleje, pálivé papriky a mletého pepře.

  3. Ovoce s fenyklem a sýrem smícháme, vše zalijeme jogurtovou marinádou, vychladíme a podáváme.

  4. Salát chutná netradičně a díky marinádě získá příjemně pálivou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!