Filé na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
100 g máslo
1 svazeček petrželka
1 kg brambory
1 ks citron
100 g sýr
mletý pepř
750 g rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Z celého citronu vymačkáme šťávu a česnek oloupeme a prolisujeme. Česnek smícháme s citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř a olej. Vzniklou marinádou potřeme rybí filé a maso necháme odležet. Sýr nastrouháme.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vodu v hrnci osolíme a brambory vaříme doměkka.

  3. Zapékací mísu vymastíme a maso do ní rozložíme. Vrch masa zasypeme sekanou petrželkou, přeložíme plátky másla, zasypeme sýrem a vložíme do trouby.

  4. Maso pečeme dozlatova. Mezitím dovaříme a přecedíme brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!