Filé na pomerančích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
1 ks menší cibule
1 konzerva sterilované žampiony
300 g rybí filé
podle chuti
sůl
10 dkg tvrdý sýr
koření na ryby kotányi
podle potřeby
tuk
voda
na potření
pomerančová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme povolit. Z obou stran potřeme pomerančovou nebo meruňkovou marmeládou a vložíme do vymazaného pekáčku. Přidáme sůl, rybí koření, na půlměsíčky nakrájený pomeranč, cibuli a podlijeme troškou vody.

  2. Filé pečeme na pomerančích v předehřáté troubě na 200 °C 15 - 20 minut. Poté rybu otočíme, potřeme opět druhou stranu marmeládou, posypeme kořením a necháme asi 5 minut péct, aby se vytvořila kůrčička.

  3. Poté na rybu nandáme krájené žampiony a posypeme nahrubo strouhaným sýrem. Filé na pomerančích pečeme ještě asi 5 minut, aby se sýr roztekl.

  4. Filé na pomerančích podáváme s bramborovou kaší a poléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!