Filé pečené se smetanou a hořčicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 2 lžíce hořčice 1 lžička citronová šťáva 0 l sladká smetana 1 lžíce petrželová nať 600 g rybí filé podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby tuk na vymazání
Postup Filé pečené se smetanou a hořčicí recept
Postup přípravy receptu
-
Filé nakrájíme na plátky a rozložíme do vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly. Navrch je osolíme, opepříme a poklademe máslem.
Do smetany zašleháme hořčici (lépe chuťově výraznější), přidáme lžíci sekané petrželky, citronovou šťávu, zamícháme a lžící naléváme na filé.
Rybí filé pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.