Filé s pečeným bramborem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g máslo
2 ks cibule
4 ks rajče
2 lžíce strouhaný parmazán
100 g anglická slanina
1 svazeček zelená petrželka
2 ks kyselejší jablko
0.8 kg rybí maso
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na vymazání
Postup Filé s pečeným bramborem recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáček mírně potřeme olejem, poklademe plátky anglické slaniny, ty pokryjeme na kroužky pokrájenou cibulí.
Porce filé nebo jiné ryby osolíme, opepříme z obou stran, pak pokapeme citronem a dáme na cibuli. Rybu střídavě pokryjeme plátky oloupaného kyselejšího jablka a plátky oloupaného rajčete, hustě posypeme petrželkou a na každou porci dáme plátek másla.
V rozehřáté troubě pečeme asi 30 - 35 minut. Během pečení můžeme posypat i nastrouhaným parmazánem
Filé podáváme třeba s hranolky nebo s na pánvi opečenými plátky předem ve slupce vařených a oloupaných brambor. Porce ryby pak ozdobíme lístky petrželky.