Filé strýce Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 dl mléko
5-6 ks rajče
2 ks menší cibule
2 ks zelená paprika
drcený kmín
50 g tvrdý sýr
6 porcí rybí filé (treska)
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
zálivka
2 ks vejce
na ozdobu
pažitka
podle potřeby
vegeta
tuk na vymazání
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Plátky filé pokapeme citronovou šťávou, posolíme a okořeníme. Rajčata oloupeme a nakrájíme. Papriky očistíme a pokrájíme na nudličky.

  2. Pekáček vymastíme, poklademe kolečky oloupaných rajčat a nudličkami zelené papriky. Přidáme rybí filé, posypeme pokrájenou cibulí a poklademe lupínky másla a dáme péct.

  3. Měkké filé zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a se strouhaným sýrem a trochu ovegetujeme. Dáme zpátky do trouby dopéct dozlatova.

  4. Hotové rybí fílé strýce Pepana posypeme jemně pokrájenou pažitkou. Filé strýce Pepana podáváme s vařenými nebo pečenými brambory a třeba s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!