Flíčky s bílým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
1 ks cibule
3 lžíce bílé víno
4 lžíce olivový olej
1 hlávka bílé zelí
3 lžíce vinný ocet
250 ml rajčatové pyré
400 g flíčky
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší hlávku bílého zelí očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout a zesklovatět cibuli, přidáme zelí a rajčatové pyré. Ochutíme solí, přidáme tři lžíce vinného octa, tři lžíce bílého vína a dusíme cca 20 minut pod pokličkou. Nakonec zelnou směs dosladíme asi lžící cukru, opepříme a podle potřeby ještě dosolíme.

  3. Flíčky nebo jiné drobné těstoviny uvaříme podle návodu - vaříme v osolené vodě, až budou al dente. K zelné směsi vmícháme scezené flíčky a promícháme.

  4. Flíčky s bílým zelím ihned rozdělíme na talíře a poklademe česnekovými plátky, které jsme dozlatova osmahli na zbylém olivovém oleji. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!