Losos na pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 stroužky česnek
sůl
sůl
citron
1 lžíce olivový olej
olivový olej
hladká mouka
1 ks menší pórek
sušený česnek
2 porce losos filé
1 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Lososa (filé s kůží nebo bez) omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Česnek oloupeme, rozetřeme se solí, promícháme se lžící oleje a lososa potřeme. Z obou stran posypeme sušeným česnekem, kterým nešetříme, a necháme odležet

  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a připravíme si přílohu ze zeleniny. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme středu a semínek a nakrájíme na malé kostičky. 4 stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše společne osmahneme a jen trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple

  3. Pánev rozpálíme, rozehřejeme olivový olej a lososa obaleného v hladké mouce po obou stranách opečeme. Dáme mu pár minut, aby bylo maso hotové i ve středu, a to zejména máme-li silná plát lososa. Můžeme lehce podlít bílým vínem a nechat vydusit

  4. Opečeného lososa dáme na talíře, kolem dokola posypeme pórkovou přílohou a podáváme. Přikusujeme pečivo, podáváme s brambory, rýží nebo na co máme zrovna chuť. Někdo nepotřebuje přílohu vůbec. Lososa na pórku před podáváním posypeme sušeným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!