Losos na zeleném kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
50 ml vývar
mletý bílý pepř
limetková šťáva
1 lžička hnědý cukr
160 ml kokosové mléko
1 lžíce ústřicová omáčka
1,5 lžička zelená kari pasta
2 porce čerstvý losos s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa očistíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Na oleji krátce orestujeme kari pastu a jakmile se rozvoní, přidáme kokosové mléko, vývar, ústřicovou omáčku, cukr a vše přivedeme k varu. Omáčku podle chuti okyselíme limetkovou šťávou a vlijeme do zapékací misky

  2. Pak do omáčky vložíme porce lososa kůží dolů, zakryjeme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 12 - 15 minut. Upečeného lososa vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 5 minut dojít

  3. Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme kari omáčkou

  4. Lososa na zeleném kari podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!