Losos na zeleném kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 50 ml vývar mletý bílý pepř limetková šťáva 1 lžička hnědý cukr 160 ml kokosové mléko 1 lžíce ústřicová omáčka 1,5 lžička zelená kari pasta 2 porce čerstvý losos s kůží
Postup Losos na zeleném kari
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa očistíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Na oleji krátce orestujeme kari pastu a jakmile se rozvoní, přidáme kokosové mléko, vývar, ústřicovou omáčku, cukr a vše přivedeme k varu. Omáčku podle chuti okyselíme limetkovou šťávou a vlijeme do zapékací misky
Pak do omáčky vložíme porce lososa kůží dolů, zakryjeme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 12 - 15 minut. Upečeného lososa vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 5 minut dojít
Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme kari omáčkou
Lososa na zeleném kari podáváme s jasmínovou rýží.