Francouzská cibulačka se sýrovým toastem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
250 g máslo
4 ks cibule
3 kostky kuřecí vývar
1 lžíce hladká mouka
2 dl suché bílé víno
1 l voda na vývar
na ozdobu
5 dkg eidam
2 ks rohlík
1 svazeček čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo a lžíci oleje. Orestujeme dozlatova. Takto upravenou cibuli lehce poprášíme hladkou moukou, orestujeme a po chvilce přidáme 2 dl suchého bílého vína. Přivedeme vše do varu a ihned zalijeme kuřecím vývarem (1 l). Francouzskou cibulačku vaříme cca 15 minut. Podle potřeby ještě zahustíme hladkou moukou rozpuštěnou ve studené vodě.

  2. Rohlíky nakrájíme na plátky a zasypeme strouhaným sýrem (eidamem). Necháme na pánvi na másle zatáhnout.

  3. Hotové rohlíkové toasty vkládáme do francouzské cibulačky a před podáváním ještě posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!