Francouzská kachna na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - česnek
- - sůl
150 g máslo
- - ocet
1 ks cibule
150 g žampióny
- - tymián
- - citron
- - mouka hladká
1 ks kachna
- - pepř mletý
- - oříšek muškátový
1 l víno červené
16 ks cibulky malé
250 g bůček
- - bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu naporcujeme, bůček pokrájíme na kostky, které necháme přejít varem v osolené vodě a pak z nich v kastrolu vyškvaříme tuk, vyjmeme je a na tuku osmažíme kousky kachny. Ty potom zalijeme vínem tak, aby byly potopeny. Osolíme, opepříme, přidáme muškát, posekanou cibulku, česnek, tymián a bobkový list. Pod pokličkou vaříme asi hodinu a půl na mírném ohni. Potom přidáme vyškvařený bůček a dusíme asi 30 minut. Spařené malé cibulky osmahneme na másle, do kterého přidáme kapku octa a lžičku cukru. Žampióny namočíme na chvíli do vody s citrónovou šťávou, když je kachna hotová, zahustíme šťávu jíškou, povaříme a pak přidáme žampióny a cibulky. Nakonec do omáčky vmícháme kachní játra rozmělněná s vodkou a už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!