Francouzská kachna na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - česnek - - sůl 150 g máslo - - ocet 1 ks cibule 150 g žampióny - - tymián - - citron - - mouka hladká 1 ks kachna - - pepř mletý - - oříšek muškátový 1 l víno červené 16 ks cibulky malé 250 g bůček - - bobkový list
Postup Francouzská kachna na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu naporcujeme, bůček pokrájíme na kostky, které necháme přejít varem v osolené vodě a pak z nich v kastrolu vyškvaříme tuk, vyjmeme je a na tuku osmažíme kousky kachny. Ty potom zalijeme vínem tak, aby byly potopeny. Osolíme, opepříme, přidáme muškát, posekanou cibulku, česnek, tymián a bobkový list. Pod pokličkou vaříme asi hodinu a půl na mírném ohni. Potom přidáme vyškvařený bůček a dusíme asi 30 minut. Spařené malé cibulky osmahneme na másle, do kterého přidáme kapku octa a lžičku cukru. Žampióny namočíme na chvíli do vody s citrónovou šťávou, když je kachna hotová, zahustíme šťávu jíškou, povaříme a pak přidáme žampióny a cibulky. Nakonec do omáčky vmícháme kachní játra rozmělněná s vodkou a už nevaříme.