Francouzské brambory mé maminky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 kg brambory 1 ks cibule 100 g eidam 2 lžíce plnotučná hořčice 5 lžic sterilovaná kukuřice 3 ks kyselé okurky 300 g salám junior podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř sušená majoránka
Postup Francouzské brambory mé maminky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladit, oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, salám a kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Salám kupuji junior bez éček. Doma mi nic jiného nechtějí jíst.
Nakrájené suroviny smícháme, přidáme kukuřici, podle chuti sůl, pepř, majoránku a trošku plnotučné hořčice. Ochutnáme a případně dochutíme.
Směs dáme do zapékací mísy trochu vymazané olivovým nebo slunečnicovým olejem, vlijeme rozšlehané vejce s kapkou oleje a navrch nasypeme strouhaný sýr. Sýr vybereme podle chuti, který máme rádi.
Francouzské brambory pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Francouzské brambory mé maminky ihned podáváme jako chutný hlavní chod.
Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?