Francouzské brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 2 ks vejce 0.3 kostky máslo - - mléko - - tuk 1 ks cibule - - pepř mletý 1 ks kapie 10 ks brambory vařené 100 g sýr tvrdý 250 g maso uzené 4 ks vejce vařená
Postup Francouzské brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme je na slabé plátky. Část brambor vyložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme a střídavě na ně vrstvíme nakrájenou cibuli, pokrájená vejce na kolečka a uzené nakrájené na kostičky. Přidáme kapii a sýr nakrájený na kousíčky. Překryjeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, poklademe kousky másla a pečeme asi 15 minut. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopékáme, dokud vejce neztuhnout.