Francouzské brambory s cuketou a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
300 g brambory
1 ks cibule
2 snítky tymián
200 g cuketa
3 větvičky rozmarýn
2 ks šalotka
2 snítky oregano
150 g gouda
2 lžíce olivový olej
150 ml voda na podlití
200 ml smetana na vaření
1 ks bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, šalotku a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, šalotku na plátky a česnek rozmačkáme. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Goudu nastrouháme.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na cibuli a olivovém oleji si osmažíme nakrájenou cuketu.

  3. Nakrájené vařené brambory, cuketu, goudu, smetanu, bylinky, šalotku a česnek dáme do pekáčku a následně vložíme péct do trouby na 200 °C. Francouzské brambory s cuketou a sýrem pečeme zhruba 30 minut. V polovině pečení si uděláme vývar a francouzské brambory jím podlijeme.

  4. Francouzské brambory s cuketou a sýrem servírujeme s tatarskou omáčkou. Sezónně můžeme přidat houby, chřest i chilli.

  5. Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!