Francouzské brambory s mletým masem a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3-4 ks vejce 1 kg brambory 2 ks cibule rozmarýn mletý pepř 500 g mleté maso 20 dkg tvrdý sýr
Postup Francouzské brambory s mletým masem a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Studené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso orestujeme na pánvi. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme.
Zapékací pekáček vymažeme tukem a na dno dáme vrstvu brambor, na to dáme vrstvu mletého masa, na něj vrstvu cibule a na to vrstvu sýra. Osolíme, opepříme (mě se osvědčil citronový pepř) a posypeme rozmarýnem. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstvou jsou brambory. Ty přelijeme rozkvedlanými vejci. Francouzské brambory s mletým masem a sýrem dáme zapéct do předehřáté trouby. Francouzské brambory pečeme v troubě na 200 °C na středním roštu. Můžeme zapéct i bez vajec.
Zapečené francouzské brambory s mletým masem a sýrem podáváme se zeleninovým salátem.